Регион

Задържаха двама каналджии и девет мигранти в Свиленградско

Двама мъже на 49 и 52 г. са задържани и са обвинени за това, че са подпомогнали девет мигранти да влязат незаконно в България, съобщават от прокуратурата.

На 10 юли около 18:30 ч. гранични полицаи са задържали в землището на свиленградското село Момково девет сирийци и афганистанци, сред които и дете. Близо до чужденците се намирали и обвиняемите, както и лек автомобил Мерцедес.

Чужденците влезли в България през „зелена граница“ край Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, управляван от единия обвиняем, в който те се качили. Колата се насочила към Момково, като пред нея се движел мотор, управляван от втория обвиняем. Мигрантите трябвало да бъдат превозени до Харманли.

Сега чуждите граждани са настанени в Център за мигранти. Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Туза
Туза
14.07.2020 13:11 13:11

Това киоравите мангали на ретко ли са

Back to top button