Регион

Задържан за марихуана в акумулатори с пореден опит да излезе на свобода

Пореден опит да излезе от ареста е направил Никола Кацарев, който е задържан за контрабанда на марихуана, скрита в акумулатори.

Пловдивският апелативен съд обаче е отхвърлил като неоснователна жалбата му и е потвърдил определението на Хасковския окръжен съд, с което е оставено без уважение искането му за по-лека мярка от „задържане под стража“.

Канабис

Haskovo.info припомня, че Кацарев и Атанас Андреев бяха задържани в средата на януари. Близо 3 кг. марихуана беше открита в акумулатори на товарен автомобил, шофиран от Андреев. Това стана при проверка на ГКПП „Капитан Андреево“. Кацарев е обвинен като подбудител и помагач, а Андреев – извършител.

Апелативният съд е преценил, че няма съществена промяна на обстоятелствата, налагащи изменение на мярката за неотклонение. Съдът не е счел, че срокът на задържане е неразумен, тъй като той е в ареста от 6 месеца. От разпитите на собственика на транспортната фирма ставало ясно, че тирът често пътувал до Турция празен, а обвиняемият е организирал сделките за контрабанда на наркотици. Според съда при по-лека мярка за неотклонение, съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, който е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Канабис

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button