Регион

Сложиха 100 къщички за птици в местността Злато поле

Поставянето на къщичкитеБиолози и доброволци от „Зелени Балкани“ поставиха дървени къщички за птици по поречието на река Марица. В защитената местност „Злато поле“ природолюбителите монтираха над 100 къщички на височина 15 метра в дърветата с помощта на алпийска техника, в които т.нар хралупогнездещи птици да свият гнезда през наближаващия им размножителен период.

Крайната мярка бе наложена заради липсата на стари хралупести дървета по поречието на реката, където в момента има само хибридни тополи. Целта на поставянето на къщичките е възстановяването на популациите на тези видове птици на територията на защитената местност, съобщиха за Haskovo.info организаторите.

Дейностите са част от проект на община Димитровград за възстановяване и опазване на биоразнообразието в защитената местност. По него предстои да се поставят още плаващи острови за водолюбивите птици, почистване на района, почвоподготовка на някои територии за залесяване и засаждане с блатно кокиче.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
/бай иван
/бай иван
13.03.2010 16:20 16:20

да направят и на циганите такива къщички

Анонимен
Анонимен
10.01.2011 14:19 14:19

НЕДЕЙ ЧЕ ЩЕ СТАНАТ НЕГРИ И ТОГАВА ТРЯБВА И БАНАНОВИ ДЪРВЕТА ДА САДИМ

Back to top button