След като адвокатите поискаха оставката на Гешев, прокурорите го защитиха

Хасково

Прокурорите от Хасково излязоха с декларация по повод изявленията на президента Румен Радев срещу главния прокурор Иван Гешев, прераснали в публичен призив за оставка.

От Окръжна прокуратура – Хасково изразяват несъгласието си с думите на президента. В декларацията си прокурорите казват, че не одобряват систематичните и все по-ескалиращи атаки на президента срещу независимостта на прокуратурата и нейното място в структурата на Държавната власт. Те са за еднакво прилагане на закона, независимо от длъжностните качества на лицата, за които се отнася.

Подобна подкрепа за Гешев обявиха и други окръжни прокуратури в страната.

Haskovo.info припомня, че в края на миналата седмица адвокатски съвети, сред които и хасковският поискаха оставките на Иван Гешев и правосъдния министър Данаил Кирилов заради действията на прокуратурата в последните месеци.

Декларацията на прокурорите от Окръжна прокуратура – Хасково

По повод тенденциозни изявления от последните дни на Президента на Република България срещу Главния прокурор на Републиката, прераснали в публичен призив за оставка.

Долуподписаните прокурори изразяваме своето категорично несъгласие с думите на Президента на Република България.

Не одобряваме систематичните и все по-ескалиращи атаки на Президента срещу независимостта на прокуратурата и нейното място в структурата на Държавната власт.

Разделението на властите е основен принцип, залегнал в Конституцията на Република България като демократична държава.

Изразяваме позиция за еднакво прилагане на закона, независимо от длъжностните качества на лицата, за които се отнася.

6 коментара

 • Е-е-е, адвокатите искат оставката на прокурора, защото и тяхното „кранче“ ще спре , като има ред и законност. Не им е удобен, много ясно.

 • Половината адвокати са комуняги и тарикати а другата половина са алкохолици

 • „ПЪРВО БУТАМЕ БОЙКО И ГЕШЕВ, ПОСЛЕ РАДЕВ ПРАВИ КАБИНЕТ – ТАМ ЩЕ ГО СЪВЕТВАМЕ…“ ЧЕСТИТО, ПРИЯТЕЛИ ОТ ПРОТЕСТА – СМЯТАТ ВИ ЗА ТЪЛПА, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ПРЕЗ МРЕЖИТЕ…..
  И още от размислите и страстите на Божков-Черепа:
  ,, Да пратя ли веднага десет хиляди пред парламента ?“
  ,, Изкефи ме, как се управлява тълпата през мрежите… “
  ,, Добре, че налях днес 10- 15 хиляди…“
  ,, Шъ организирам щаб на протеста.. “
  Честито на всички, които вярват, че протестите са ,, спонтанни“ ,,мирни“ ,, всенародни“
  ПОЗОР !

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.