Хасково

Районният съд се отчете за 2009, Тянкова – за първия мандат

Миглена Тянкова в средата5 265 дела са разгледани през 2009 година в Районен съд – Хасково. От тях 4 523 са новопостъпилите, отчете председателят на съда Миглена Тянкова. Статистиката сочи, че всеки от 10-те работещи съдии в институцията е разгледал средно на по 51 дела и е приключил 45 от тях. Така за първо полугодие на 2009 година Районен съд – Хасково е на 8-мо място по показател „брой свършени дела“ измежду всички районни съдилища в страната и на девето място по показател „действителна натовареност“.

Отчетът на Районния съд за миналата година съвпадна и с края на първия 5-годишен мандат на председателката му Миглена Тянкова, която го определи като успешен. „Преди 5 години не заварихме съда в добро състояние – нито материалната база, нито организацията на работа. Заварихме дела без съдебни актове повече от 2 години. Това в момента не може да се случи“, бе категорична Тянкова.

Районен съд - Хасково почерпи журналиститеТя не скри, че заемайки този пост през 2004 година е нямала никакъв административен опит и е срещнала невероятен отпор. „Мислех, че можем да управляваме съда на принципа на демокрацията, което се оказа невъзможно“, допълни Тянкова. Затова на някои служители през изминалите години са наложени дисциплинарн уволнения.

Миглена Тянкнова припомни и двата успешно реализирани проекта през изминалия 5-годишен мандат. Първият направи Районен съд Хасково съд модел, а вторият – „Консултативен форум на районните съдилища“ – подобри взаимодействието и координацията между районните съдилища, както и между тях и Висш съдебен съвет.

Така благодарение на инициаторите от Районен съд – Хасково във всички съдилища в страната вече се използва един и същ софтуер за случайно разпределине на делата, прилагат се един и същи времеви стандарти за движение на делата. Заслуга на Хасковския районен съд е и публикуването на съдебните актове в интернет страниците на всички районни съдилищата в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
12.03.2010 15:42 15:42

вижте само как е поседнала госпожата на бюрото…. и с тази къса пола… а другата-хванала цигара на обществено място.това прилича на всичко друго, но не и на сбирка на съдии

fen na info
fen na info
12.03.2010 17:14 17:14

Kato njama koi da vi snima obadete se na profesionalistite ,za da ne snimate na njakoi nosovete a na drugi palnite usti…

Back to top button