Хасково

Шествие и хоро на втория ден на протест в Хасково – ВИДЕО

За втора поредна вечер в Хасково се проведе протест с искане за оставки на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Първоначално хората се събраха на централния площад „Свобода“. Сред протестиращите имаше гости от Димитровград и Харманли. След това всички се отправиха в шествие, което премина пред сградата на общината и съдебната палата. За известно време беше затворена част от булевард „България“.

Протест

Протестиращите скандираха „Оставка“, „Мафията, вън“, „Долу Бойко Борисов“ и „Гешев е позор“. След освиркванията пред съда имаше ръкопляскания за хасковските адвокати, които в края на миналата седмица поискаха оставките на Гешев и правосъдния министър Данаил Кирилов.

Шествието премина по централната алея и се върна на площад „Свобода“. Тук протестът завърши с националния химн и българско хоро.

Утре вечер се предвижда нов протест в 19 часа. По същото време на площад „Свобода“ ще се съберат абитуриентите от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, които ще празнуват бал.

8 коментара

  1. Ще измрете от Ковид, говеда, не се събирайте на тълпи! Абитурентите също ще гризнат палката с Ковид, ще има и от тях жертви.

  2. Къде раздават парите за участниците в протеста и аз да се наредя иначе едва.

  3. ПРОСТ НАРОД ,СЛАБА ДЪРЖАВА. ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ПОДКРЕПЯТ БОЖКОВ, ВАСИЛЕВ И ВСИЧКИ МУТРИ НА ПРЕХОДА.

  4. А кого да подкрепят-Бойко,за кое да го подкрепят,че избягаха младите и образовани хора на вънка ли,че има толкова безработни ли,че са ни големи доходите ли,или че сме най-корумпираната държава в Европа?Само с протести ще си извоюваме свободата,само напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button