Регион

Два тира се обърнаха на международния път заради поледица

Тирът в СтойковоДва тира се обърнаха тази сутрин на международния път за Турция близо до Хасково. И в двата случая причината е заледеното шосе. Пострадали няма.

Първият инцидент е станал около 4:30 часа в село Стойково само на няколко метра от мястото, където преди три дни друг камион влезе в двора на къща. Тирът идвал от Турция и пътувал за Белгия. На завоя в селото лек автомобил изскочил пред него и шофьорът натиснал спирачката, но заради леда изгубил контрол над машината, завъртял се на 180 градуса и спрял върху ограда обратно на движението.

Обърналият се тир бе на метри от мястто, където преди дни друг влезе в двор на къщаШофьорът Орхан Мургил часове наред чакаше край обърнатия тир, натоварен с платове, да пристигне кран, който да го изтегли от пътя. Пътните полицаи са му съставил акт за движение с несъобразена скорост на стойност 100 лева.

Почти по същото време на няколко километра от Стойково пътна помощ изтегли друг тир, който се е забил встрани от пътя близо до разклона за Брягово. Причината за инцидента отново е заледения път.

Според работниците от фирмата, изтегляща тировете от пътя, причината за поледиците по шосето са отичащите се води от топящите се снегове. Огромните количества вода на платното се дължат на липсващи или затлачени канавки, категорични са те.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button