Хасково

Допуснаха всички 16 кандидати до конкурса за директори на 9 училища в Хасковско

Всички 16 кандидати, подали документи за участие в конкурса за директори на 9 училища в Хасковска област са допуснати, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Haskovo.info припомня, че конкурсът беше обявен в началото на юни, като срокът за подаване на документите изтече на 13 юли. Търсят се директори на хасковските ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“, ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, ОУ „Христо Ботев“ – село Бисер, НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, ОУ „Христо Ботев“ – село Хлябово и ОУ „Христо Ботев“ – село Силен, община Стамболово.

Кандидати има за всяко едно училище, уточниха за Haskovo.info от РУО. Допуснатите са: Антоанета Петрова, Юскяр Мустафа, Пепа Добрева, Кирилка Атанасова, Тихомир Калинов, Иванка Стоянова, Даниела Делчева, Соня Илиева, Магдалена Щерева, Ренгинар Сербест, Милена Попова, Веселина Бабамова, Недялка Петрова-Вълчева, Добрин Парнаров, Станка Стоянова, Галя Братанова. Писменият изпит-тест ще се проведе на 27 юли от 10 часа в сградата на Средно училище „Васил Левски“ в Хасково.

По-късно беше обявен конкурс за директори на димитровградските ОУ „Пенчо Славейков“, Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“ и хасковското ОУ „Никола Вапцаров“. Документи се подават до 27 юли в РУО – Хасково. Директор се търси и на Центъра за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков“ в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

34 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.07.2020 14:06 14:06

А в общежитията няма ли конкурс за пом.директор?

Аз
Аз
19.07.2020 17:04 17:04

Антоанета Петрова,за злото,което сътвори,за мъката,която причини,за всичките ти гнусни лъжи,Господ да те награди!

Анонимен
Анонимен
19.07.2020 18:15 18:15

Баба Цола що не вземете някъде за директор да развива богата извънкласна дейност.

Анонимен
Анонимен
19.07.2020 18:32 18:32

Баба е майка ти

Родител
Родител
19.07.2020 21:44 21:44
Отговор до  Анонимен

Кога ще има конкурс за директор на ДГ 16 „Славейче“? Колко още години ще чакаме?

Анонимен
Анонимен
20.07.2020 1:42 1:42

В строителното и.. Зам. Директор / жена.. Напусна и замина за Германия. Кой както може се спасява. Сеста й е в сащ. Хасковлии повечето преди 30 години заминаха за Италия и САЩ, а в Германия деца на учителки и работещ в комитета на.. Възпитани, но днес е зле, само стари хора. Да живее сорос, че сиган богат, фризьор, Германия, а булгар, беден и измъчен от български политици

Анонимен
Анонимен
20.07.2020 11:02 11:02

Защо големият брой деца от кв.ОРФЕЙ не предпочита най-красивото училище , а бяга в други

Родител
Родител
20.07.2020 11:30 11:30
Отговор до  Анонимен

Защото Петрова напълни училището с хора от малцинството

Петя
Петя
20.07.2020 11:33 11:33

Тая директорка от Шандора колко пъти се явява за директор.?Тя ако я е бивало още от първия път щеше да спечели конкурса

Родител
Родител
20.07.2020 11:34 11:34
Отговор до  Петя

Дано някой вече я смени тази злобна женица

Мери
Мери
20.07.2020 12:09 12:09

Наистина дано я сменят и то по-скоро

Родител
Родител
20.07.2020 12:28 12:28

3 пъти на конкурс???Истината ли казвате?Съзнават ли РУО и МОН за какъв хомосапиенс профил става въпрос?

Петя
Петя
20.07.2020 21:22 21:22
Отговор до  Родител

И 10 пъти да се яви тая все същата ще е. Некадърност самочувствие злоба и мачкане на учители от Петрова. Да се маха заедно с нейният некадърен антураж

2707
2707
20.07.2020 12:30 12:30

Пожелавам на всички кандидати успех! И нека можещия и знаеш спечели а не пак някой, който е човек на някой! РУО Хасково вие сте на ход!

Юруш
Юруш
20.07.2020 14:38 14:38

а пък в една гимназия с „много езици“ ича място за учител по информационни! Айде успех!

Вяра
Вяра
20.07.2020 16:39 16:39

Браво за коментарите по-горе!Споменава се и за хода на РУО,а аз несъмнено вярвам в него.Вярвам,че ще спечели знаещият и притежаващият уменията да върне децата в училище и да го превърне в желана територия

Петя
Петя
20.07.2020 21:22 21:22

И 10 пъти да се яви тая все същата ще е. Некадърност самочувствие злоба и мачкане на учители от Петрова. Да се маха заедно с нейният некадърен антураж

До продажниците от РУО
До продажниците от РУО
22.07.2020 8:33 8:33

Спрете да ги назначавате тея директорки на училища само защото си плащат! То бива толкова да сте жадни и продажни, ама това вече на нищо не прилича. Искате цялото учителско съсловие да се надигне и да се събере пред РУО ли? Чашата прелива от много време. И ако предстои глад и хиляди болни както ни обещава Боко, то учителите вече ще спрат да търпят да ги мачкат и на работното им място. Нали знаете – хора, които нямат какво да губят – в един момент се изправят и помитат всичко, което ги докарало да това положение. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВАС ОТ РУО!

Знаят, но се правят на ощипани!!!!!!!!!!!!!!1
Знаят, но се правят на ощипани!!!!!!!!!!!!!!1
22.07.2020 8:48 8:48

Тъпанарите от РУО много добре зная! Публична тайна е какъв е профила на обичайната директорка на училище в град Хасково – обикновено се издига проста селска женица, с мания за власт и величие – та като оглави едно училище държи здраво и не пуска. Липсата на опит в системата, знания, както и пълната липса на социални умения, на опит в общуването с хора, в ръководенето на колектив – водят до пълна катастрофа. Почва едно гонене на кадри, били с години в системата но неудобни за женицата, защото са с повече опит, защото са по-умни и по-човечни, защото са по-популярни от простата селска женица. Така само за няколко години даденото училище напълно се оголва от към специалисти. Събират се всякакви псевдоучители от близките села, от ромски училища, но най-вече кадри ни Станю Тъпото, нечии женички, както и предпочитани кифли от два съседни града – с много развит бизнес! Така даденото училище се привръща само във фасада на училище. Защото няма истински учители, които да си разбират предмета, камоли да го преподават! За черешката на тортата – се назначават абсолютно некадърни и неадакватни кадри на заместник-директорски постове. Без знания в норвативната уредба, без умения за ежедневни дейности. Но нали по важно е да се издигне някаква рошава нимфоманка, подплатира си издигането с парите на тати и с бизнес споразумения към директорката слънце. Другата пък тъпанарка си е изпотрошила краката да пуши с директорката, да и се мазни и да прави комплименти! Да клюкари и топи всички, които са изказали различно мнение това на Висшата тиранка! И така в дадено училище се реди пъзела на некадърните подмазвачки. Въпросът е – до кога ще издържи този БАЛОН. БАЛОНИТЕ са доста крехко нещо. И лесно се пукат. А после…. БУМ,…и кой ще гръмне…

Учител
Учител
22.07.2020 10:07 10:07

Наистина…Профилът на обичайната директорка в Хасково трябва да бъде унищожен!На кандидатите пожелавам успех.Ако искат да бъдат успешни,нека забравят виковете,крясъците,набиването на токчета,мачкането на учители и персонал и уменията по триатлон!Българският учител е достоен човек и той не трябва да бъде унижаван от някаква си креатура. РУО и МОН ,все още безкрайно Ви уважаваме!Произнесете се компетентно,както го правехте досега !

ега ти е държавата!
ега ти е държавата!
22.07.2020 13:20 13:20

Колко трябва да си смотана като човек и личност и напълно откъсана като директорка на училище, че да си назначиш рошава нимфоманка за заместник директор, само и само да направиш НАПУК на предишната заместничка. Значи претенциите на предишната не приемаш, пък некадърността и пълната липса на умения и знания на настоящата прегръщаш! Училището не е място за решаване на лични симпатии и антипатии чрез постове, и привилегии. Самозабрави се някой напълно, ама нека да види как ще работи с тези некадърнички! С телефон всеки може да борави, ама оскъдните умения на новите „звезди“ никой не може да компенсира. Да не стане така директорката сама да работи, защото всички бягат от нея. Когато болшинството от „скъпоценните кадри“ може само да повтаря „Колко сте прекрасна, колко сте умна, колко ми е сладко на работа“ самата работа няма кой да я върши. А магаретата да не вземат да хвърлят топа и тогава ще стане „весело“.

долу тираните
долу тираните
22.07.2020 14:39 14:39

Вcички рeжими aвтoритaрни или диктaтoрcки зaпoчвaт дa пaдaт внeзaпнo. И вcички тeхни пeрcoнaжи ce прeвръщaт в кaрикaтури нa ceбe cи – нaли знaeтe, кaрикaтурaтa e увeличeниe нa някaквa чeртa нa даден чoвeк. Така на всички тирани, нa тях вcичкитe им лъсва чeртaтa глупocт, лъсва чeртaтa, чe лъжaт нeпрeкъcнaтo, нoнcтoп и нeпрecтaннo, лъсва чeртaтa нaглocт, a тe наистина ce пoдигрaвaт с нас, лъсва чeртaтa им прocтoтия – тe ca прocти хoрa. Тe ca прocти, в cмиcъл нe caмo, чe ca cъвceм eлeмeнтaрни духoвнo, тe ca прocтaци. A пък в болшинството си учителите са интелигентни хoрa и трудно могат дa търпят тeзи прocтaчки директорки, нямa кaк дa cтaнe тoвa нeщo. Тaкa изглeждaт – кaтo coбcтвeни кaрикaтури, кaктo например са изглeждaли в бункeрa нa Хитлeр прeз нaчaлoтo нa мaй 1945 гoдинa шeфoвeтe нa нaциcткaтa пaртия. Изобщо да си проста тиранична директорка идваща от превоз-пренос бизнес е тотално несериозно! И ако тази госпожа си е повярвала, то нейните покровители от РУО напълно са изтървали положението! Затова нека скоро да очакват последствията си! Сега, ако в този момент лъснат зависимостите на всеки един от тях – пари, подаръци, работа и договори, по които получават пари от училищата, недекларирани приходи от т.н. „свободни професии“ за дейности и услуги, които реално представляват конфликт на интереси. Дали в този момент не само учителското съсловие, но и гражданите на Хасково няма да се надигнат. Защото в момента НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ пораждат твърде много емоции! А хората в емоциите си са готови да пометат всичко по пътя си! особено когато става въпрос и опира и до техните деца!

Анонимен
Анонимен
22.07.2020 14:56 14:56

Ами Цолето къде забравихте бе?Цола ще работи докато свят светува,че няма какво друго да прави-вече на 70г.Не се наяде ,не се находи тая жена бе.Развива богата извънкласна дейност-може да я вземете където поискате.Но,не Цола иска в общежитието.

Дед Мароз
Дед Мароз
22.07.2020 16:38 16:38

Снегурочка, как не те срам да си настъниш дебелия харманлийски задник в зам-директорския стол? Ти, която на две магарета сено не можеш да разделиш си тръгнала да се големееш и да се разпореждаш. Какви умения имаш ти? Освен да се присламчваш до директорката слънце и да ръсиш комплимент след комплимент, мазнотия след мазнотия. Да събереш паричка за милата директорка, да направиш някоя изненадка-поздрав, да кимаш и да се съгласяваш с всяка дума на директорката слънце и да плюеш всички останали, колко не мислят за Великата и колко я затрудняват. А ти лично от какво разбираш? Какво умеш – освен едни други нецензурирани работи! Ти си една пълна парушитистка, с неадекватна самооценка, пълна липса на умения и познания, и на всичкото отгоре – без морал! НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ В ТОЗИ ГРАД – ИМА САМО НАЗНАЧЕНИЯ НА КАЛИНКИ И ДРУЖКИ, ВСЕ ПО НЕКАДЪРНИ И НАЙ-ЛОШОТО – КРЪВОПИЙКИ! ДА ТИ Е ЧЕСТИТ ПОСТА, ЗА КОЙТО НЕ СТАВАШ, ДОЛНА ИНТРИГАНТКА!

?
?
22.07.2020 20:47 20:47

Питам и отговор не чакам?
Как се назначават директорки на училище – за пред хората с „конкурс“, за пред нашите с бонбони!
Как се назначават учители – за пред хората подаваш документи, викат те на интервю и уж някаква комисия провежда подбор. А иначе – за който се обади по важен човек – той ще е назначен – няма никакво значение дали може или не може, дали става или не става!
Как се назначават заместник директорки в училище – от раз, скрито покрито – нашички подмазвачки. Нито места се обявяват, нито колектива се информира. Фащаш най-мазните позгласнички и ги поставяш на столовете – може и глави да нямат на раменете, ама важно е, че лижат мажат и са винаги съгласни. И после гледаш сеира и се забавляваш! Ами това е – на пелившите честито!

просто виц
просто виц
22.07.2020 22:11 22:11

Пияна жена седи в локва на улицата. Към нея се приближава мъж:
– Да ви помогна ли, госпожице?
– Аз не съм госпожица! Аз съм Снежанка!
– А защо седите в локвата?
– Не знам, сигурно съм се разтопила…

Малката Италия
Малката Италия
23.07.2020 16:29 16:29

Това, което се случва в училище „В. Л.“ е направо отвратително, долно, мерзко и нечистоплътно. Независимо каква официална версия се пробутва истината е, че нивото в това училище е като в махленски клюкарник. А в самото училище се разпореждат няколко фамилии и две-три подмазвачки без морал. Сем. Ван–-ви и Анг––ви направо са решили, че това училище им е бащиния – разпореждат се, искат, изискват, лапат, назначават, гонят, повишават и т.н. Всичко се върти около драмите на тези вчерашни женички и мъжленца! Мазнят се на директорката, ходят си на гости, говорят си по телефоните, като първи приятели и между всичко това редят съдби и управляват училището. Покрай тях пърхат две-три подлоги – полимазната рошла, безмозъчната джука и още няколко мазници, които с друг не комуникират освен със „елита“ на училището – управляващите фамилии. Резултата е на лице – скорошни повишения и още облаги за фамилиите! Ами то направо на МАФИЯ заприличва. А главната мафиотка се кефи на структурата, която е изградила. Тя и италианската мафия се е управлявала от няколко фамилии. Ама след блясъка и уж успеха – нищо добро не са видели от мафиотските сделки и пари! Дали и тук историята ще се повтори!

Айде и от мене един виц
Айде и от мене един виц
23.07.2020 20:20 20:20

Говорят си две деца…
– При мен вчера дойде Дядо Коледа…
– Да, бе, той не е истински.
– Истински е, проверих.
– Как?
– Питах го – колко струва Снежанка за нощ, а той казва – 50 лева. Веднага е ясно, че е от гората – не ги знае цените.

диагноза
диагноза
23.07.2020 21:18 21:18

На директорката тиранка ще кажа едно: Ми..но – ИДИ СИ С МИР! Хората не те искат. Не могат да те траят. Това, че ти правят мили очи и ти мълчат не значи, че дори те уважават или имат авторитет към теб. Зад гърба ти само клетви и мръсотии за това какъв долен и мръсен характер имаш! Ти не чуваш другите – ти им поставяш думи в устата, които са ти изгодни. Ти изискваш да те харесват и да се съгласяват със всичко твое! Затова и вече халюцинираш и ти се причуват само суперлативи са самата себе си! Ти си болна, нямаш реална самооценка за себе си. Ти не можеш да създаваш приятелства, да ръководиш хора, да комуникираш с другите. Ти цениш само собственият си АЗ и не виждаш по далеч от собственото си величие!

идееее
идееее
24.07.2020 6:53 6:53

Още сътресения ще има на есен в това училище. Още хора ще бъдат прогонени! Магаретата си тръгват едно по-едно, някои приндудително, други бягат, пък трети много са го закъсали със здравето. Съвсем ще се оголи от към учители и кадри. Тая главната хубостница просто ще остане в ступор, когато наистина няма кой да работи – да си назначава калинки винаги може, ама те не знаят как се работи. Да знаете – няма кой да учи децата ви. Важни са само претенциите на управляващите фамилии!

воня
воня
24.07.2020 9:17 9:17

Че то директорка или кандидатка за такава едно и също нещо бе хора.То да вземеш една неокастрена,че сутрин,обед и вечер ,пък следобед профилактично,че да не спреш.СТРАШНА воня.После пак мъжкия свят виновен,гажета си имали..,ша ги имам 2

така е - вонииии
така е - вонииии
24.07.2020 20:41 20:41

Наистина страшна ВОНЯ се носи от към УЧИЛИЩЕ Левски. ВОНИ на кадруване, на парашутизъм, на мафия и фамилно управление на училището от няколко семейни двойки. Палавата Г. спусната от некой си „Умен“ костюмар – какво постигна тази пръдла с лични усилия – НИЩО. ДАРОМ Я НАЗНАЧИХА, ДАРОМ Я НАГЛАСИХА НА РЕДОВНО МЯСТО, ДАРОМ И ПЪЛНЯТ ГУШАТА, ДАРОМ МЪЖ И НАМЕРИХА, ДАРОМ ПОЛУЧАВА ВСИЧКО, ПРИВИЛИГИРОВАНО ОТНОШЕНИЕ И ДОБРОНОМЕРЕНОСТ ОТ ДИРЕКТОРКАТА ТИРАНКА! Ами мъжленцето и оня чехлю Тоню – той е същият парашутист, без каквито и да е умения – ама нали е ЧЕХЛЮ НА Г. А оная ЛЕКАТА ХАРМАНЛИЙСКА ТРУЖЕНИЧКА – тя до къде се издигна? Тази разтурена, интригантка като кошница в главата и като *ъз в лицето! Рядко просто и невъзприемащо същество, изгонено от много училища. Освен комплименти към директорката друго не умее да реди. Но явно това са ОТЛИЧИТЕЛНИ умения! Ами Н-ка патка и Т-шо мушо – брей какъв вихър са в комплект. Света ще подместят, само и само да се наместят! КАКВИ СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ БЕ – БЕЗРАЗСРАМНИ И БЕЗХАБЕРНИ! ЖАДНИ ЗА ПАРИ, ЗА ВЛАСТ И ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТЕ. ТАКОВА ОТКРИТО ТОЛЕРИРАНЕ, ФАВОРИТИЗИРАНЕ И ПРОЯВЯВЯВАНЕ НА СПЕЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ И ТО КЪМ ХОРА БЕЗ КАЧЕСТВА НЯМА В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ В ГРАДА. ТАЗИ ДИРЕКТОРКА ВОДИ ПО АБСУРДНО УПРАВЛЕНИЕ И ТИРАНСТВО! ЕТО ОЩЕ НЕЩО В КОЕТО ДА Е ПЪРВА И АБСОЛЮТНО НЕНАДМИНАТА. ТОВА КОЕТО М. НАПРАВИ ДО ТУК КАТО ПРОСТОТИИ И МРЪСОТИИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ! КАК СПИШ И ТИ М. И ВСИЧКИТЕ ТИ ПОдЛОГИ!!!!!!!

истината
истината
25.07.2020 8:51 8:51

Тези калинки от РУО нямат никаква чест, за професионализъм да не говорим. Какво очаквате от хора, който години наред си пазят столовете си и се въртят като фурнаджийски лопати – от където задуха властта – на там се кланят! Това са хорица, които за пари и столове треперят. От тях методическа подкрепа, съдействие, справедливо решение на казуси – НЕ ЧАКАЙТЕ! Те решават само в полза на парите и на силните на деня. Каквото и да се случи винаги учителят е виновен, винаги учителят го отнася. Родители, ученици – имат само права. Директорките – имат право да тормозят подчинените си – да дерибействат и унищожават кариери! И над цялото това ГНОЙНО БЛАТО – експертите на РУО осветяват МРЪСОТИЯТА с божественото с присъствие начело с Боева!

гост
гост
25.07.2020 16:16 16:16

Ей затова децата ви ще ги учат псевдодаскалки, които пишат „ЧЕТВЪРТАК“, които не поправят грешките им и които гледат само да смъкнат повече пари от едно работно място – ако може и по три заплати на месец. И да – РУО-то гледат и знаят всичко това. За всяко училище се знае, кой колко часове получава отгоре и кой по още какви допълнителни програми работи. И в РУО го знаят! Но незнайно защо допускат директорките на училища винаги на едни и същи хора да дават в пъти повече часове, съответно и пари. Това е явно лично отношение към нагласени хора, спуснати от някого – напоследък и без никакъв стаж. Това представлява образованието в град Хасково! Да дадеш на „правилните“ хора, пък тези дето умеят да работят да ги изгониш!

Back to top button