Спорт

Хасковлии се окичиха със сребърните медали в колоориентирането

В село Зараево, област Търговище се проведе Държавното първенство по колоориентиране.

Участваха 375 състезатели от 34 клуба от страната, разпределени в 5 възрастови групи за деца и юноши и ветерани. Те трябваше да покажат своите техника и издръжливост в управлението на планинските велосипеди, но съчетано с умението да разчитат картата и да избират най-бързия вариант по сложните маршрути.

Медалисти

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 11 състезатели – деца от 12 и 14 г., девойки 16 и 18 г. и мъже и ветерани. В първите два дни се състояха индивидуалните стартове в дисциплините спринт и дълга дистанция, при които маршрутите бяха с дължина от 5 до 25 км в зависимост от възрастта. В тези стартове най-добре се представиха Христо Тодоров, Даниел Йорданов и Никола Делчев, които намериха място след 10-те най-добри в групата на 12-годишните момчета, Даяна Попова – 6-та пре девойки 18 г. а Николай Попов – втори при ветерани до 40 г. и Николай Стилев – 4-ти при 45-годишните.

Медалисти

Вчера се проведе най-интересната и атрактивна дисциплина – щафетите. Това участие бе и най-успешното за хасковлии: отборът на момчетата до 12 години в състав – Христо Тодоров, Никола Делчев и Даниел Йорданов се класира втори в конкуренцията на 14 отбора и заслужи сребърните медали. Същите сребърни медали спечелиха и девойките до 18 години в състав Ивана Йорданова, Даяна Попова и Дияна Янева. Мъжете Николай Попов, Николай Стилев и Делчо Йорданов също се представиха подобаващо и оставиха зад себе си 10 отбора като се наредиха в първата 15-тица. Това е най-доброто представяне на хасковлии през последните години.

Медалисти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button