Любопитно

Графити ще украсят две училища в Свиленград

Атрактивни изображения на животни, обитаващи териториите в европейската мрежа „Натура 2000“, ще украсят сградите на училищата „Д-р Петър Берон“ и „Иван Вазов“ в Свиленград.

Идеята е по този начин да се популяризира значението на защитените зони и да се повиши осведомеността на населението, уточняват от природозащитната организация „Зелени Балкани“.

Сега се събират оферти за изработването на графитите, срокът за подаване на документите е 24 юли. Очаква се избраните художници да нарисуват реалистични картини с царски орел, белошипа ветрушка, ловен сокол и други животински видове. Използваните фасадни бои трябва да имат 10-годишна трайност.

Финансирането е осигурено от европейската програма Лайф. Освен в Свиленград графити на природна тематика ще се появат на ключови обществени места във Варна и Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VooDoo
VooDoo
20.07.2020 13:43 13:43

И нас Хасковлий с какво ни вълнува това?

Back to top button