Хасково

Хасковското Сдружение „Общоземеделско действие“ предлага промяна в изборното законодателство

Пада доверието в политическите партии, които днес не са нито на идейна, нито на класова основа, смятат от Гражданското сдружение „Общоземеделско действие“ в Хасково.

Затова предлагаме единни неформални граждански сдружения да донесат истинска промяна и усъвършенстване на изборното законодателство, каза председателят Спас Тенев. Идеята е на територията на всяка избирателна секция да се изградят граждански съвети, и именно те да издигат кандидати за различните избори. Тези структури ще се формират и ще действат съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел, уточни той, а избранниците ще бъдат по-близко до проблемите на хората. Тенев припомни мисълта на земеделския водач Александър Стамболийски за намиране на алтернатива на политическите партии в лицето на тогавашните съсловни организации.

Пред медиите Спас Тенев акцентира и върху начина на финансиране на политическите партии. Гражданите трябва да имат решаващо право на инициатива и участие в определяне на източниците, условията, реда, размера и формите на това финансиране. Този подход би осигурил необходимите условия за по-ефективна защита на материалните, икономическите, социалните интереси на хората, посочи той.

В коментар за актуалната политическа обстановка председателят на политическа партия „Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Георги Потерашев подчерта, че причините за протестите са много, най-важните сред които са убийственото неравенство и неизвестностите пред бъдещето на българския народ. Младите искат европейски стандарти у нас, нека не се примиряват, пожела Потерашев, който е бил депутат в 8-то Народно събрание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button