Отново върнаха на прокуратурата делото за подкуп срещу петимата от ДАИ

Хасково

Хасковският окръжен съд прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото за подкуп срещу петима от Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково.

Това стана в разпоредително заседание. Делото се връща пет пъти на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обвинителния акт. Това поискаха и адвокатите на обвиняемите Георги Вълев, Димитър Михайлов, Даниел Христов, Вихър Василев и Константин Въжарски. Според тях има разминавания между фактическата обстановка и повдигнатите обвинения. Не бил описан начина на извършеното престъпление. Според прокуратурата обвинителният акт е годен, но в крайна сметка той им беше върнат, което може да се протестира пред Пловдивския апелативен съд.

Междувременно Вихър Василев и Даниел Христов са възстановени на работа в Автомобилна администрация. Въжарски заяви, че е безработен, а останалите двама работят в частни фирми.

Haskovo.info припомня, че обвинението е затова, че през 2015 г. на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград в качеството си на длъжностни лица петимата са поискали и приели подкуп от шофьори. Те са искали от 20 до 80 евро, за да не проверяват шофьорите и да им налагат наказания.

Един коментар по “Отново върнаха на прокуратурата делото за подкуп срещу петимата от ДАИ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.