Община Хасково откупува за вечни времена гробното място на Ари

Хасково

Община Хасково да откупи правото на ползване за вечни времена на гробното място на Аспарух Лешников – Ари, който е Почетен гражданин на Хасково – посмъртно, предлага с докладна за юлската сесия кметът Станислав Дечев.

В Областна администрация – Хасково е получено писмо от редакцията на вестник „Минаха години“. В него се посочвало окаяното състояние на гроба на прочутия български тенор Ари. На доброволни начала поддръжката на мястото е била осъществявана от оперния певец Георги Петков, който вече изпитвал финансови затруднения, за да продължи това начинание, се казва в докладната.

Ари

От хасковския Обреден дом са посетили гробното място на Ари в Малашевските гробища в София. Постъпила е докладна от управителя на дружеството, в която се посочва, че за ограждането на гроба, поставянето на паметна плоча и откупуването на правото на ползване за вечни времена са необходими 2 810 лв.

6 коментара

  • Пенсионери работили цял живот получават 200. лева пенсия. Общината купува место за отдавна умрял чивек. Там пари има. Българина е говедо което може би заслужава това което му се случва. Срам за управниците. Те си лягат нахранени и не мислят за вас. Мислят за трупове. Отдавна изгнили

  • Българина НЕ Е ХРИСТИЯНИН. Българина е менте- християнин и получава насреща същото

  • Хубаво е общината да се погрижи и за кенанските гробища, които са в окаяно състояние. Треволяци и змии. Пътеки няма. Да му се дореве на човек. А служителите за какво взимат заплати?

  • Хасково и дава гробишни паркве са в окаяно състояние,това ръководство на Обредния дом и Общината не го виждат,а на Македонските от дупки ще си счупиш колата СРАМ ЗА ГРАДА!

  • А НАЙ- ХУБАВО Е АКО ИМА ХРИСТИЯНИ В ОБЩИНАТА , ПОНЕ ЕДИН. ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЖИВИТЕ ХОРА. ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ. СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.