Регион

Велосипедист почина в болницата, след като го блъсна кола на моста в Свиленград

64-годишен велосипедист е починал, след като е ударен от автомобил в Свиленград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Инцидентът е станал снощи малко след 19 часа на новия мост над река Марица. Колата, управлявана от 58-годишен мъж, застигнала велосипедиста и го ударила. След удара 64-годишният човек е откаран в болницата в Хасково в кома с тежка черепно-мозъчна травма и открити фрактури на двата крака. По-късно е починал.

Шофьорът на леката кола не е употребил алкохол, съставен му е акт и е образувано досъдебно производство.

Пред e-svilengrad.com водачът обяснил, че велосипедистът изведнъж свил пред автомобила и той не успял да реагира.

Предната вечер на пътя между Димитровград и Меричлери е бил убит друг велосипедист. 55-годишният мъж е бутал колелото си и е бил ударен от Ауди. Шофьорът на 31 г. от Меричлери е избягал, но по-късно е задържан. Малко по-късно от прокуратурата съобщиха, че на водача е повдигнато обвинение за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинал велосипедист.

Така през тази седмица в Хасковска област при катастрофи загинаха трима велосипедисти.

В Тополовград около 1 часа след полунощ полицаи са спрели пиян шофьор с 1,25 промила алкохол и без книжка, допълват от МВР.

Снимка: e-svilengrad.com

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Си
Си
23.07.2020 14:11 14:11

А някой ще започне да осъществява контрол и на тях дали спазват изискванията на здвп, да се движат по пътищата отворени за обществено ползване никъде няма такова нещо във всички нормални европейски държави Пътна полиция налага контрол и над тях… А в България карат в насрещното карат вечерта без фарове и стопове Просто ужас

Х
Х
23.07.2020 16:08 16:08

Трябват вело алеи, двата потока не може са са заедно цез инциденти

Back to top button