Регион

Над 200 000 ментета задържаха на Капитан Андреево от началото на годината

Над 200 000 ментета са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“ от началото на годината, съобщават от Агенция „Митници“.

При две проверки в началото на седмицата митничарите са задържали 7 154 текстилни изделия със съмнения, че са ментета. При един от случаите стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Словакия. Камионът, управляван от турски гражданин, влязъл в страната от Турция и е селектиран за щателна митническа проверка.

Митничарите установили, че количеството на групажната стока от 704 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 4 815 мъжки и дамски тениски с логото на 5 световноизвестни марки. Открити са още 1 239 суитчъра и 585 блузи.

В същия ден в друг камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, при щателна проверка митническите служители открили 515 детски рокли, тениски, спортни комплекти.

При две проверки в началото на седмицата митничарите са задържали 7 154 текстилни изделия със съмнения, че са ментета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button