Сагата продължава: отново освободиха Деляна Панайотова като главен архитект на община Хасково

Хасково

Деляна Панайотова, която беше възстановена от съда като главен архитект, днес беше освободена от поста в община Хасково.

Панайотова коментира пред Haskovo.info, че е очаквала това развитие на нещата. „Политическата обстановка е такава, че можеше да се предполага“, допълни тя. Мотивът е, че Панайотова не е държала конкурс за длъжността. Тя обаче твърди, че е държала такъв в София.

Кметът Станислав Дечев заяви пред Haskovo.info, че спазва закона. „Според Закона за устройство на територията главен архитект се назначава след проведен конкурс в текущата община“, посочи Дечев.

Сега Деляна Панайотова обмисля отново да обжалва заповедта за освобождаването си в съда.

Haskovo.info припомня, че през последните години Панайотова на два пъти беше освобождавана от екскмета Добри Беливанов и възстановявана от съда. Тя осъди общината и за близо 8 000 лв. за неизплатени заплати.

5 коментара

  • Кмета е напълно прав. Явявала се на конкурс. И то къде? В София. Глупости. Нещо по-смешно да измисли. Кой уважаващ себе си кмет ще постъпи по този начин. Умните и разсъдливи хора в Община Хасково знаят каква е жалката истина за тази бивша главна архитектка.

  • Тук не става въпрос за политика. Тук въпроса е професионален. Не е нужно на община Хасково, главен архитект, който да се подиграва и изнудва хора, които тръгват на някаква процедура в градоустройството. Разберете. Това е човек, който освен за себе си, не мисли за никой друг. Браво на кмета. Вънка от борда на такива!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.