Хасково

Отложиха дело срещу полицай, прегазил при гонка пиян моторист без книжка

В Хасковския окръжен съд се проведе поредното заседание срещу полицая Златко Милев.

Той е обвинен в това, че на 27 април 2017 г. край харманлийското село Надежден при управление на полицейски автомобил „Опел Астра“ е нарушил правилата на движение (не е спазил дистанция) и по непредпазливост причинил смъртта на моторист. Тогава полицаите подали сигнал със стоп палка на младия моторист от ромски произход, но той не спрял. Започнало преследване по черен път. В един момент мотористът рязко натиснал спирачката и бил блъснат от полицейския автомобил, управляван от Милев. Мъжът починал.

Разследването показало, че той е управлявал нерегистрирания мотор с 2.49 промила алкохол в кръвта и не е притежавал книжка. Били разделени с жена си и отивал да види децата си в съседното село.

Златко Милев заяви през сълзи пред медиите, че му е много мъчно за станалото и много съжалява. След инцидента той е бил освободен от работа, но съдът го е възстановил.

Днес делото беше отложено за 27 август, защото още не е готова автотехническата експертиза.

10 коментара

    1. Познавам полицаят,много съвестно си изпълнява задълженията.Добро момче,дано го оправдаят.

  1. доживотен затвор за полицая извършил убийство, като облекат униформите и си мислят че са над всичко и всичко им е позволено. сега съжалявал, да е мислил преди да се прави на велико ченге.

    1. То затово сме на тоя хал, защото всеки си прави каквото си иска. Карал без книжка , пиян, не спира на стоп сигнал и прочие…, а когато някой рещи да си върши работата го разпъват на кръст.

  2. Браво на Полицая
    Всеки Полицай трябва да вземе пример от колегата си
    Във всички бели Държави е така- при неспазване на заповед на полицай, същия може да използва оръжие срещу нарушителя!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button