Хасково

Съдът освободи хасковлията, който според прокуратурата е заложил чужда кола за дълг

Хасковският районен съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на 42-годишния хасковлия, обвинен в кражба на лек автомобил чрез свой познат.

Haskovo.info припомня, че според държавното обвинение мъжът заложи колата на съседите си вместо да върне дълга си. Той намерил ключовете за автомобил „Пежо 206“ на своите съседи, но вместо да им ги върне ги задържал. Малко по-късно той срещнал свой познат, на когото дължал пари и решил да му даде ключовете като му обяснил, че може да задължи автомобила докато се издължи. Длъжникът казал, че колата е на сестра му. Другият мъж откарал автомобила в близост до свой имот, където полицаите го намерили. За това престъпление се предвижда наказание от 1 до 8 г. затвор.

Според съда не може да се изведе наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. От събраните до момента доказателства не се установява с категоричност авторството на деянието. Въпреки че обвиняемият е осъждан, няма реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, съобщават от съда.

Определението може да се протестира пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Оставка
Оставка
24.07.2020 21:09 21:09

Жалка съдебна система. Крадеца на свобода, потърпевшите виновни

Back to top button