Всички общински търговски дружества в Хасково са на печалба

Хасково

Всички общински търговски дружества в Хасково са на печалба, сочи докладната на кмета Станислав Дечев за приемане на годишните им счетоводни отчети за 2019-а, която ще се разгледа на юлската сесия на общинския съвет.

Тролейбусен транспорт е на печалба в размер на 20 000 лв. Това е с 13 000 лв. повече спрямо 2018 г. През годината са закупени 6 паркоавтомата, което е довело до увеличаване на приходите с 5% спрямо 2018 г. и с 25% спрямо 2017 и 2016 г.

Обреден дом е на счетоводна печалба в размер на 4 000 лв., която е близка до предходната година – 3 000 лв. 888 са обслужените погребения от Обредния дом през изминалата година. В бюджета на общината са внесени 16 610 лв. такси за гробни места.

Диагностично – консултативен център I приключва годината със счетоводна печалба от 18 944 лв. Дружеството няма неразплатени задължения, няма теглени кредити и наложени запори.

Център за психично здраве приключва годината с печалба от 14 819 лв.

През Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания за годината са преминали 1 950 болни, като 1 775 са по клинични пътеки. През предходната година болните са били 1 914. Счетоводната печалба преди данъчното облагане е 44 714 лв. Това е с 8 659 лв. повече в сравнение с предходната година.

Специализираната болница за активно лечение по онкология приключва 2019 г. със счетоводна печалба от 23 000 лв. Предходната година болницата беше на загуба от 20 000 лв.

8 коментара

 • АМА КМЕТЯ МАЙ ТРЯБВА ДА НАПИШЕ ЕДНО БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО НА БАЙ ДОБРИ,ЗАЩОТО ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА……….

  А ЗА ТАЗИ ГОДИНА НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ ГО ПОСТИГНЕ……

  РАБОТА РАБОТА РАБОТА НЕ СТИГА ТРЯБВА И НЕЩО ДРУГОО………..

 • Голям праз. Имало много погребения и много болни в Онкото, Психото и Туба.Това е резултатът от управлението им и от това печелят. Голяма гордост, няма що.

 • На Маслара дружеството как е, носят се слухове че горските продавали дърва и гориво точили от служебните автомобили особено има една уска много я харесвали за токване, затънала рабта в батака кмете анархия от всякъде

 • 4000лв печалба на Обредния дом, смях, то едно погребение е 1800лв,как нямате срам

 • Абе Дечев. Какво е за една община 50000 лв. печалба. от три общински фирми. Не можете да си изкарате заплатите в общината….
  Да видим сега с откраднатото какво стана?
  Къде са 2000000 лв. одкраднати от пощата? Къде е изчезналия държавен резерв. Защо фирма обработваща тютюн избяга от града? Къде е благоприятната среда за инвестиции? Защо в общината работят шуробаджанаци? Това са на пръв поглед Вашите успехи!

 • Къде са новите електробуси, тролейбусите не са интегрирани за хора с увреждания, контактната мрежа е в окаяно състояние, от 30 години не е правена профилактика на мрежата!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.