Регион

Кучета от няколко държави дефилираха в Димитровград

Киноложка изложбаПородисти кучета от няколко държави дефилираха днес на стадиона в Димитровград в рамките на ежегодната киноложка изложба на германско овчарвско куче. Проявата се организира от „Българската федерация по кинология“ и „Българското обединение за германско овчарско куче“.

Гост и главен съдия на събитието бе специалистът  Владимир Дрол от Словения. Той и помощниците му трябваше да оценят повече от 70 екземпляра от България, Турция и Хърватска. Оценката беше екстериорна и специализирана. Това включва външния вид на кучето, движенията и поведението му.

Най-важното според специалистите е то да бъде темпераментно, но сдържано. Животните бяха разделени в 5 възрастови групи . „Интересът към киноложката изложба от страна на съседните ни държави е голям“, разказа президентът на клуба за германски овчарски кучета Камен Литов.

Image
Image

Камен Литов

Камен Литов


Владимир Дрол

Владимир Дрол


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button