Спорт

Хасковлийката Даяна Попова е №1 на „Витоша 100“

В събота и неделя се състоя създадената още през 70-те години на 20 век традиционна „Обиколка на Витоша“ или така наречената през последните години „Витоша 100“. В последните години участват и велосипедисти.

Трасето е 98 км със сборно изкачване 2 090 м. и стартира от Резиденция „Бояна“, преминава през Владая, Студена, Боснек, Чуйпетлово, Ярлово, Ярема, Белите брези, Железница, Бистрица и Симеоново, за да завърши отново пред Резиденцията. През годините малко хасковлии са се опитвали да преминат това тежко трасе. С най-много участия през годините е деятелят на атлетиката Георги Караджов – повече от 10 преминавания.

Спортно ориентиране

В тазгодишното издание се включиха 115 жени и 1 186 мъже, разделени в 4 възрастови групи. Своите сили в този тежък маратон решиха да премерят представителите на Клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ – Хасково баща и дъщеря Николай и Даяна Попови. Те стартираха със своите велосипеди пред Резиденция „Бояна“ точно в 6 часа в събота и след 8 часа и 49 минути финишираха, преодолявайки трудното трасе по кални и каменисти пътища и пътеки, осеяно с много препятствия и опасности, като се представиха отлично. Единадесетокласничката от Езикова гимназия „Асен Златаров“ Даяна Попова зае пъво място в групата на девойките от 16 до 18 години. „Адмирации за успеха, който за нас е като Олимпийска титла“, казва председателят на клуба Тодор Стратиев.

Снимки: Владислав Георгиев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button