Хасково

Прегледаха безплатно за туберкулоза 40 роми в Хасково

ПрегледътСамо за три дни 40 роми са се прегледали за туберкулоза в Здравния център в кв. Република, съобщи днес д-р Никодим Атанасов. Инициативата е по повод Седмицата за борба с туберкулозата, която стартира днес. 

От четвъртък в кабинета в ромската махала се извършват безплатни прегледи от лекари от Областния диспансер за пневмо-пфизиатрични заболявания. Само днес са минали 14 души. Пациентите първо попълват анкета. Ако е необходимо след това им се прави рентгенова снимка и манту, обясни д-р Атанасов и допълни, че повечето от ромите са с хроничен бронхит.

Такъв бе случаят и на 67-годишната Барие Хасанова, която се възползва от безплатните прегледи. „Чух, че има доктор и затова дойдох“, обясни възрастната жена.

Освен в Здравния център в кв. „Република“ безплатни прегледи за туберкулоза се извършват и в диспансера в кв. Болярово. От тях до края на март може да се възползва всеки, независимо от здравния си статус.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button