Хасковлията полк. Емил Тонев поема НСО

Хасково

Президентът Румен Радев назначи полковник Емил Тонев за изпълняващ правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщават от президенството.

Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли. С друг указ президентът определи заместник-началника на НСО полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от същата дата.

Полковник Тонев е роден през 1970 г. в Хасково. Завършва Националната спортна академия с магистърска степен през 1993 г. Майстор на спорта по кикбокс. През 1995 г. постъпва на работа в системата на МВР. В продължение на три години е асистент във Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска дейнос. От 1997 до 1999 г. работи в Бюрото за оперативно издирване, а от 1999 до 2004 г. – в Дирекция „Национална служба сигурност“, където заема оперативни длъжности. През 2004 г. е назначен на кадрова военна служба в НСО – отдел „Учебен“, като последователно е инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник сектор и началник отдел. Със заповеди на началника на НСО е повишаван в звания от капитан до полковник.

7 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.