Спорт

7 медала от републикански турнир за хасковските щангисти

Щангист3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал завоюваха хасковските щангисти от клуб „Бяла мечка“ на първия републикански турнир по вдигане на тежести, който се проведе в зала „Дружба“. 

Състезанието бе първата официална проява на новосъздадената Българска национална федерация по вдигане на тежести с президент бургаският бизнесмен Георги Иванов.

200 състезатели от 23 клуба в страната участваха в тридневната надпревара в отделните възрастови групи.

Иван АбаджиевНай-много отличия спечелиха тежкоатлетите на „Сливен“, „Черно море“ – Варна, „ЦСКА“ и „Русе“. Те бяха аплодирани от „папата на българските щанги“ Иван Абаджиев и един от най-успешните ни състезатели от близкото минало – Златан Ванев

„Най-големите ни надежди за възраждане на спорта са при юношите“ – коментира за Haskovo.info треньорът на местния клуб „Бяла мечка“ Живко Архондев.Той изрази разочарованието си, че при мъжете и жените страната ни няма елитни състезатели.

От новата федерация за вдигане на тежести се заканиха, че заради бавенето на лиценза им и кризата в българските щанги, скоро наши техни тежкоатлети може да се състезават в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button