Хасково

Дрегерите за наркотици дойдоха, проверяват от понеделник

Тестове за наркотици84 дрегера за наркотици получи Районното управление в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от полицията. В момента пътните полицаи преминават обучение за работа с новите устройства както и за допълнително откриване на видими признаци и оценка на психо-моторните реакции у водачите за употребата на наркотични вещества. 

Така от следващата седмица органите на реда ще тестват шофьорите не само за алкохол, но и за наркотици. 

Новите дрегери ще показват в полеви условия, дали водачите управляват превозното средство след употреба на наркотични и упойващи вещества. Те улавят наличието на амфетамини, метаамфетамини, опиати, кокаин, техните метаболити, бензодиазепин и канабиноиди. При положителна проба на проверения шофьор ще се прави медицинско изследване, което да потвърди полевия тест.

Всеки заловен да шофира с каквото и да е съдържание на дрога в организма ще бъде съден. Законът предвижда до 2 години затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николет
Николет
05.04.2010 14:10 14:10

Продават ли се тези дрегери за наркотици?Бих искала да знам къде и колко струват. Благодаря

Back to top button