Обявиха конкурс за районен прокурор на Хасково, преизбраха Маргарит Стоилов за Харманли

Хасково

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на административен ръководител на Районна прокуратура – Хасково.

Причината е, че мандатът на сегашния районен прокурор Румен Сираков изтича на 19 октомври. Предложения за назначаване на административни ръководители могат да се подават в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“.

Има предложение от главния прокурор за окрупняване от 1 януари 2021 г., като към Районна прокуратура – Хасково ще бъдат разкрити териториални отделения в Димитровград, Ивайловград, Свиленград и Харманли. Предложението е изпратено с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет на министъра на правосъдието за съгласуване.

Прокурорската колегия на ВСС единодушно с 9 гласа „за“ избра Маргарит Стоилов за районен прокурор на Харманли.

Той има над 25 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната му кариера започва през 1995 г. като следовател в Окръжна следствена служба – Хасково, а през 1998 г. е назначен на длъжност „районен прокурор“ на Районна прокуратура – Харманли. С решение на ВСС от 2005 г. става прокурор в Районна прокуратура – Харманли, а през 2014 г. изпълнява функциите „районен прокурор“ до избирането му с решение на ВСС за районен прокурор Харманли. След изтичане на мандата му е определен за изпълняващ длъжността „районен прокурор“.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.