Хасково

Пълна отличничка от Хасково с национална диплома от МОН

Хасковска зрелостничка е сред 44-те отличници в страната, които получиха днес национални дипломи от Министерството на образованието и науката.

Възпитаничката на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Диана Запрянова получи документа си от началника на Регионалното управление по образование Христина Боева след онлайн церемония, в която участваха ръководството на министерството и 44-мата удостоени с национални дипломи.

От училището припомнят, че Диана е единствената с пълни шестици и на двете задължителни матури. Тя вече е приета за студент в специалност „Английска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Националната диплома се присъжда на ученици с отличен успех по всички предмети от дипломата и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, уточняват от МОН.

„Сама по себе си образователната система не може да гарантира успех, но трудът, упоритостта, въображението са пътят на развитието. Вие сте не само най-добрите, но и най-мотивираните да се справяте с предизвикателствата“, отбеляза министърът на образованието Красимир Вълчев в поздрава си към носителите на национални дипломи.

Национални дипломи

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button