Хасково

Много вярващи се помолиха на Курбан Байрам на Ямача

Стотици вярващи се събраха на помощните игрища до стадион „Хасково“ в парк „Ямача“ за сутрешната молитва на големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

Заради епидемията от коронавирус, както на Рамазан Байрам в края на май, така и сега джамиите са затворени, а молитвите са на открито. Целта е да няма струпвания на хора в затворени пространства и да има дистанция между тях.

Празник

По традиция на днешния ден преди да се заколи животното, най-възрастният мъж от семейството рано сутринта отива на джамия, за да се помоли. След като се върне, чете първо молитвата и тогава коли животното.

Празник

Курбан Байрам е 70 дни след Рамазан Байрам и продължава няколко дни. От по–възрастните отново се иска прошка. За благодарност към Аллах, че го е дарил с богатство, всеки, който има над определен брой овце, кози, крави, трябва да направи курбан. Който не отглежда животни за курбан, ако има възможност си купува. Това се прави в памет на жертвоприношението на пророка Ибрахим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Реджеп Караюсуф
Реджеп Караюсуф
31.07.2020 13:33 13:33

Тези стотици там..къде си измиха краката?????

Отговор
Отговор
31.07.2020 13:42 13:42
Отговор до  Реджеп Караюсуф

Вие пък от години не си миете краката

Кольо Иванов
Кольо Иванов
31.07.2020 22:20 22:20
Отговор до  Реджеп Караюсуф

Сигурно вкъщи, де другаде ?! Ти пък вместо да ги честитиш, се правиш на интересен. Язък на тебе Реджепе

5678
5678
31.07.2020 15:32 15:32

Cestit praznik

Back to top button