Хасково

Каруците в Хасково се разхождат по главните улици, 21 – глобени

Каруца на бул. България до ХХІ век

Каруца на бул. България до ХХІ век

Каруците в Хасково масово се разхождат по главните улици, затруднявайки движението, алармираха читатели на Haskovo.info. По думите им те създават предпоставка и за пътно-транспортни произшествия

Според Наредбата за опазване на обществения ред обаче „пътни превозни средства с животинска тяга“ могат да се движат в града, но трябва да избягват булевардите „Съединение“, „България“ и „Освобождение“. Към собствениците на каруци има още изисквания – да имат регистрационен номер, светлоотразители и престилка под задните части на животното, за да не се допускат замърсявания.

От община Хасково съобщиха, че от септември миналата година, когато влязоха в сила новите регистрационни табели, до сега са регистрирани 800 каруци. Нарушителите, на които са съставени актове са 21.

Междувременно Haskovo.info научи, че повече от година в община Бургас също се борят с каруците по главните улици. Администрацията е взела решение паякът да вдига нарушителите. През летния сезон дори има и специален паяк за коне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.03.2010 11:32 11:32

Според мен не е нормално да се допуща движение на каруци,които са характерни за по-малките населени места,а именно за селата. Все пак Хасково е с претенции за съвременен град, и не прави добро впечатление на гостите на града ни,а улиците и булевардите макар и централни не са достатъчно широки да поемат автомобилния трафик,а какво остава и за каруци. Хубаво е д се оганичат поне за широк център.

malevo
malevo
24.03.2010 12:33 12:33

Едва ли биха се притеснили мургавите каруцари от актовете……….те тъй или иначе не плащат доста неща та акт от КАТ и то за шофиране на каруца из градските булеварди……………..:D???

speakbg
speakbg
24.03.2010 16:43 16:43
RRR`
RRR`
24.03.2010 19:08 19:08

ТОВА Е НЕДОПОСТИМО, ВСЕКИ ДЕН МИ СЕ ПРЕЧКАТ, А ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА СЕ НАДЯНАХ НА ЕДИН КАРУЦАР ОТЗАД, ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ МУРГАВИ ХОРИЦА, КОГА ШИБАНАТА НИ ДЪРЖАВА ЩЕ СПРЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ ТЕЗИ „СОВАЛКИ“, АКО МИ СИ СЛУЧИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ИНЦИДЕНТ С КАРУЦА, И ТО ОТНОВО АЗ ДА СЪМ ВИНОВЕН! (ЗАЩОТО НИКОГА КАРУЦАРИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, ВСЕ ВОДАЧИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ) ЩЕ ЗАВРА АКТА В …… НА КАРУЦАРА

Back to top button