Хасково

Нашумели на Запад творци с изложба в Хасково

Творчеството на двамата авториСъвместна изложба на  скулптура Тома Ненов и художничката Уляна Тодоро ще бъде открита утре вечер в хасковската галерия „Форум“. Двамата творци са възпитаници на Художествената академия в София и повече от 20 години живеят и работят в Италия.

54-годишният Тома Ненов е представял свои картини в редица общи и самостоятелни изложби в България, Швейцария и Италия. Преди десет години роденият в Пловдив творец се ориентира изцяло към скулптурата и оттогава има куп самостоятелни изложби и участия в общи експозиции, където излага творби от бронз и керамика. Името на Тома Ненов е добре познато в Рим, Венеция, Монте Карло, Берн и Париж.

Творчеството на двамата авториТворчеството на съпругата му Уляна Тодоро също е високо ценено на Запад. В началото на кариерата си тя представя свои картини в София, Пловдив, Хасково и Димитровград. След идването на демокрацията през 1989 година  художничката има около 20 самостоятелни изложби в Италия и Швейцария, а също и участия в международни изложения в Париж.

Уляна Тодоро е  носителка на втора награда от общата изложба на галерия „Оно“ в Токио през 2005-та година. В Хасково художничката ще представи част от своите живописни платна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button