Хасково

6 училища и 2 детски градини с площадки за безопасност на движението

Министерството на образованието и науката финансира 6 училища и 2 детски градини в Хасковска област за изграждане на площадки за обучение по безопасност на пътищата.

В областния център са подкрепени СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Средства получават също ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград , ОУ „Иван Вазов“ в Харманли и СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград. Класирани са и проектите на детските градини „Зорница“ и „Осми март“ в Хасково.

На новита площадки децата ще усвояват основни правила, които трябва да спазват като активни участници в движението, за да не се допускат нежелани инциденти по улиците и пътищата. Изграждането им е част от националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на просветното министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button