Назначават директори на 6 училища в Хасковско

Хасково

Конкурсът за директори на 9 училища в Хасковска област е излъчил победители за 6 от тях, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Силен, община Стамболово ще е Юскяр Мустафа, Соня Илиева поема ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, за директор на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ е избран Тихомир Калинов, Антоанета Петрова е директор в ОУ „Шандор Петьофи“ – Хасково, Иванка Стоянова ще е директор на хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а Даниела Делчева поема ОУ „Любен Каравелов“ – Хасково.

Изпит

За ОУ „Христо Ботев“ – село Бисер, НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, ОУ „Христо Ботев“ – село Хлябово не са избрани директори и остават временните им.

Haskovo.info припомня, че сега се провежда конкурс за други 3 училища в Хасково и Димитровград, до който са допуснати всички 4 кандидати. Това са Ангел Милков, Мария Янева, Мариела Петропулу, Станислава Колева. Става въпрос за димитровградските ОУ „Пенчо Славейков“, Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“ и хасковското ОУ „Никола Вапцаров“. Писменият изпит-тест ще е на 10 август в хасковското СУ „Васил Левски“.

29 коментара

 • КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА , ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ХАСКОВО!!!

 • Г-жа МИЛЕНА ПОПОВА и АНТОАНЕТА ПЕТРОВА -НЕСРАВНИМИ ВЕЛИЧИНИ! ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО!!!.СЕГА ЩЕ ИМА ОЩЕ ПОВЕЧЕ КЮМЮР И ….ЛАНЦИ!!

  • Пенчо Славейков е хубаво училище, г-жа Снежана Ангелова беше невероятен директор, направи толкова много за училището. Респект! 🙂

 • РОДИТЕЛ;ЖАЛКО ЗА КОНКУРСА за ДИРЕКТОРИ ,и за Уч-ще “ШАНДОР ПЕТѝОФИ'“ И ВСЕ ПАК СЕ НАМЕРИ
  ,НЯКОЙ С ХИРОСТ ДА ПРЕМЕРИ, ДА /СЕ ПОДРЕДИ! СРАМ!!! ГОЛЯМ СРАМ!!!

 • RE;ОТГОВОР НА РОДИТЕЛ; ПОДАРЪЦИТЕ И МЪДРИТЕ ЗАСЛЕПВАТ! КОРУПЦИЯ Е НОВАТА РЕЛИГИЯ СЕГА….КАКВА ТИ ПОРЯДЪЧНОСТ И ЧЕСТНОСТ!!!!

 • Е,най-накрая Ант.Петрова се уреди на директорския стол!То бяха мъки,то бяха напъни! Все не успява ше. Но явно реши да за дели от прибирането лепта,за да подаде и на тези от МОН.И правилно те същи излизат в пенсия и като за последно, както и Борисов са решили да допълнят чекмеджетата! Та нали от конкурси и назначаване на пенсионери над 6 -7 год / на пр „Ив Рилски“ др/ паричките им се умножават както и авторитета им

 • да е им честито, христинка боева и семката са казали кой да бъде, боевиста се вживява на партийна секретарка, навремето лягаше на сдс сега на герб, но малко и остана

 • Относно ОУ“Шандор Петьофи“ комисията не е избрала знаещия и можещия, а даващия. Жалко!…

 • Олееее, тежко на механото!!! Тоя малоумния Тихомир Калинов дето не може името да си каже цяло училище щял да ръководи.
  Шок и ужас!!
  Аман от нагласени некадърници.
  Това училище ще удари вече дъното!

 • Надявах се г-жа Попова да седне на директорския стол! Има визия и дар слово за да бъде лице на училището и да го поведе нагоре!
  От както Нанкова си тръгна училището пада на нивото на Вапцаров …Много жалко за орфейските деца

 • Как може тая Петрова да е директор ужас.. Опропасти го това училище и сте го срине за жалост. Бетер от Вапцаров Берон и Раковки го превърна. Тя е срам и позор

 • Опитните ми казваха,г-жо Попова,че вече знаят как се печели конкурс.Недоумявах и не вярвах.Сега ми стана ясно,че е вярно.Яд ме е само за едно-че можехте да ползвате връзките,от които се козирува,пък и да подадете за здраве някой друг бонбон

 • Краси,не е ли време за иновации в устния изпит за директори? Щото засега уйдурмата е много голяма-тая глътна-отличничка е,другата се задави-за нищо не става.Ами тези,дето го правят две в едно,твоето място ли ще заемат? Схващаш,че не става така.За устния директорски конкурс трябва публично студио-тогава да видим коя е по-добрата,деца и родители да преценят.Да знае всеки,че който тях е подценил,много е сгрешил.Да,някой не се вълнува от това,но обществото иска да знае и има право.Защото в нечии чекмеджета има дипломи,които се червят от срам. Засега толкоз,г-н Вълчев !!!

 • Гневът нещо се е пренесъл и в сферата на образованието.На самозабравилите се директори казваме,че учителят не им е работникът от частната фирма. И на този същия учител не му е нужна брадвата на дърваря в час,а длетото на ваятеля.Всички вие тайно държите мишките и четете ли ,четете сега написаното.Четете,но и осмисляйте.И още нещо-ако всеки от вас,всеки от нас и ако всички ние поглеждахме по-често нагоре,щяхме да проумеем,че сме много ниски

 • ЗАЩО СЕ КРИЕ СМРАЗЯВАЩИЯТ ЖИЛИТЕ РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕСТА НА ГОСПСЖА МИЛЕНА ПОПОВА ??? ЗАЩО ?ЗА ДА СЕ ВРЪТНЕ НЕЩО ПАК С УСТНИЯ .И КОЙ ВИ ПОВЯРВА .НЕ РАЗБРАХ. СВЕДЕТЕ ГЛАВИ НАДОЛУ И СЕ ЗАСРАМЕТЕ !

 • Защо тези уж „конкурси“ се провеждат във Васил Левски! Какво го налага? Колко храненици са на клона. И къде отиват „бонбоните“!

 • Как защо в това училище – защото е като огледало на това, което се случва в страната ни. Авторитарно и еднолично управление! Няколко фамилии разделят парчета от баницата. За любимците или тези, които носят ползи има по много. За други – само крясъци и каиши! Управлението на „Слънцето“ /по скоро на слънчасалата/ е амбициозно, арогантно и грозно – също както и държанието й към колектива, а вече и към деца и родители! Държава в държавата, която е копие на това срещу което е наскочил народа – а именно – КОРУПЦИЯ: Назначение на некадърни калинки, вече и със съмнителен морал! Показно толериране по приятелски, на женички на големци или назначени от Тъпото! Гонене на инакомислещите и пълна невъзможност да се изразява мнение различно от на „Слънцето“! Пълна липса на качества да се управлява институция като училище, дори на мениджърски умения. Един куп „изкарани“ дипломи /също като изкарания конкурс за директорски пост/, които се срамуват да стоят в чекмеджето. Непрекъснато преследване и гонене по един или друг начин на неудобните, на по начетените и интелигентни кадри. И разбира се ХВАЛБИ – колко и какво е „построено“, „направено“ и т.н. Аз това ви дадох…, аз това направих…Аз…Аз… ДАЛИ УЧИЛИЩЕТО НЯМА ДА СЕ СЧУПИ и СВЪРШИ КОГАТО НЯКОЙ ТИХО И МИРНО СЕ ОТТГЕЛИ ОТ ПОСТА СИ!
  Кого ли копира това „слънце“.
  Както ТИКВАТА казва – аз съм прост и вие сте прости – затова се разбираме! Още обяснения трябват ли!

 • И пита вещицата:
  – Искаш ли една ябълка, Снежанке?
  – Предпочитам една РАКИЯ!
  – Ах, кифло ниедна, прее*аваш ми приказката!

 • Освидетелстване на всички директорки на училища в града – за болни амбиции, за мании й фикс идеи няма лечение. Хиперактивността също не се лекува! Нарцисизмът е дъблоко вкоренен в характера. Директорки с толкова психични отклонения и агресивно поведение не трябва да работят с деца и учители!. Култът към АЗЪТ е опасен, когато трябва да определяш човешки съдби и да отговаряш за институция като училище. Децата учат и растат в ненормална среда и климат, определян от БОЛНИ ТИКВИ /ДИНИ/! НЕДОПУСТИМО Е ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Изцяло подкрепям написаното в горния коментар!Гнусотиятя е голяма,подобен цинизъм е недопустим в училище,в света такива иновации не съществуват,подобни парчета също няма. Да му… на нарцистичния синдром,на мутрите,дипломите и номерата на кръщелните свидетелства.Повръща ни се !!!!!!!!!!!!!

 • Абе мутри от РОУ-то, какви са тия селянки дето с „конкурс“ ги избирате за директорки? Какви умения и компетенции притежават? Само лапате „бонбоните“ – пък после други ви сърбат попарата и търпят глупостите! Смешни сте: тест – със сменени бланки, готови отговори и др. магарии! Интервю – и кво си хортувате там – кой колко ще ви се отблагодари и колко ще ви е задължен? Училищата не са бащиния на директорките на училище! Не са приемни на безбойните дружки, познати или частни интереси, пък и цялата рода! Не са място за махленски прояви, за сватосвания, интриги и купони! Училището е място за интелигентни хора, а не за дребнави хиперактивни „бизнес“ чалгаджийки! Директорката на училище не е висш орган на управление – тя е просто администратор, който ако си гледа добре работа и има социални умения – може и да се получи. Ако има един куп болни амбиции и психични отклонения – училището затъва. АМА ВИЕ ОТДЕ ДА ГО ЗНАЕТЕ – ТОЛКОВА СА ВИ ЕКСПЕРТНИТЕ УМЕНИЯ И МОЗЪКА ВИ Е ГНОЯСЪЛ ОТ ПОЧЕРПКИ, „БОНБОНИ“ И ПАЧКИ! НЕ СЕ НАЯДОХТЕ С ХОРСКАТА МИЗЕРИЯ И ТОРМОЗ!

 • Мълчанието на мишките е тотална подкрепа на все по-наглия директорски произвол.Мръсно и зловещо!Време е за национални медии,Народно събрание и МОН.Да посягаш на учители без вина,да ги черниш и мърсиш…а бе как това семе не го тръснаха на хасъра,бееее!!!

 • Защо си мислите, че МОН не са запознати? Просто нямат интерес да налагат справедливост! Не им е платено и подплатено! Медии – тук на местно ниво всичко се цензурира и купува. Национални медии – те са много „предпазливи“ когато трябва да застанат на страната на онеправданите! Дори институциите в Хасково се купуват и няма нито една наказана директорка в града. РУО – ами те са истински „ексПерти“ със широко затворени очи и широко отворени ръце! И какво остава – палаткови лагери по самите училища. Да се изметат всички директорки на училища, които масово тормозят учители и ученици, родители, който създават отровна среда по училищета водени само от лични амбиции, облаги и злоба! НЕУВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРКИ – НЯМА ДА ВЕКУВАТЕ. НО КЛЕТВИТЕ И МРЪСОТИИТЕ ЛИЧНО ЩЕ СИ ГИ НОСИТЕ – И ДЕСЕТ ЖИВОТА НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ ДА ИЗПЛАЩАТЕ – И ВИЕ И НАЙ-БЛИЗКИТЕ ВИ!

 • Наистина да им се върне,хем до 30 коляно.Съмнения нямам,там фасони и бонбони няма

 • Ти помниш ли ма, пуцке каква смотана и невзрачна селянка беше! Видя паричките от митница града и реши, че си хванала господ за шлифера! Хванала си, ама какво си хванала – само грандомания и смаляващ се мозък! Сега обаче си още по-смотана, грозна и най-вече превъртяла харманлийска пуцка! Кога ли ще се задавиш със проклетията и злоботията си? Така както я караш парите ти няма да стигнат болести да лекуваш на теб и семейството ти. Ама като не знаеш кога да спреш – ще теглиш, защото тоя отгоре забавя, но не забравя!

 • Много скоро ,,уважаемата“ комисия – Ванчев, Панайотов и Боева, протежето на Семката, ще си чуят имената от комисията по образование в пленарна зала в Народното събрание как и по какъв критерий в Хасково се провеждат конкурси ….

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.