Хасково

Откриха чешма в Автото, учениците чистят и боядисват

ЧешматаЧешма по повод 50-годишнината от създаването на Професионалната гимназия по транспорт в Хасково бе открита днес. Новата придобивка е изградена с дарения на бивши ученици, разказа пред Haskovo.info директорката на школото Соня Добчева

При откриването на чешмата тя пожела на възпитаниците на училището да изчистят душите си от злото и да бъдат по-добри хора, защото водата е най-чистият символ на добрината и на вечното.

БоядисванетоНа Благовещение по стара българска традиция се чистят домовете, а събраната смет се гори, за да се прогонят злите духове. Затова днес учениците от Професионалната гимназия по транспорт изчистиха класните си стаи, изметоха двора и изгориха боклуците

По – късно те се заеха с боядисването на оградата на учебното заведение. „Идеята за това начинание е на Ученическия съвет, ние само купихме боята. Трудът, четките и валяците са от учениците“, похвали се Соня Добчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button