Хасково

С 235-ма са се увеличили безработните за месец в областта

Коста Костов10,33% е безработицата в област Хасково, съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта Коста Костов. Само за месец броят на хората, останали без препитание се е увеличил с 235. Така към края на януари безработните в областта са 12 921.

Най-ниско е равнището на безработица в община Димитровград – 8,48%. Този процент е най-висок в община Маджарово – 16,05.

През февруари 508 души от региона са включени в програми за заетост и обучение.
Забелязва се тенденция на намаляване на дела на безработните младежи, коментира още Коста Костов. По думите му 26% от регистрираните лица не могат да си намерят работа повече от 1 година. Това са хора, които са с основно и по-ниско образование и без никаква квалификация. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Peshev
Peshev
25.03.2010 15:33 15:33

ами нормално е нивото на безработица да е най-високо в Маджарово,след като повечето проекти за насърчаване на трудова заетост в отдалечените общини с цел ограничаване миграционните процеси вътре в страната бяха несполучливи и неподкрепени!

Back to top button