Всеки може да обжалва решението на КЕВР за новата цена на водата

Хасково

Всеки може да обжалва одобряването на бизнес плана на ВиК – Хасково, съгласно който от 1 август цената на водата в региона беше повишена с 50 стотинки.

Това съобщиха днес от Областната администрация в Хасково, след като вчера този въпрос беше зададен на пресконференция. Проверката на юристите е установила, че всяко заинтересовано лице има право на това, включително граждани и организации. Омбудсманът Диана Ковачева вече се обяви против вдигането на цената като част от бизнес плана и е възможно да подаде жалба срещу приемането му.

По неофициална информация вече има внесени жалби в Административен съд – София срещу решението на КЕВР. То беше взето на 30 юли и срокът за обжалването му е 14 дни.

Според бизнес плана в Хасково и Свиленград цената на водата се вдига от 3 лева за кубик на 3,51 лева, а в населените места, където няма пречиствателни станции за отпъдъчни води – от 2,48 лева на 3 лева с ДДС.

5 коментара

  • МЪРДИТЕ НЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ -ЩЕ ОБЖАЛВАТ РЕШЕНИЕ ПРЕД СЪДА. КОЕТО Е СВЪРЗАНО С КЪДЕ ПОВЕЧЕ РАЗПРАВИИ ОТКОЛКОТО ЕДНО 10 МИНУТНО ГЛАСУВАНЕ. МЪРДИТЕ ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ. ПРАВ Е ШЕФА НА ШАЙКАТА. НА ПРОСТ ЧОВЕК К.. СЕ НАБИВА.

    • Вместо да ни наричаш марди, както ни нарече един толупи. Вземи помогни на мардите щом си от умните и красивите. Пусни една жалба ние ще ти се отблагодарим.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.