Любопитно

Правителството предлага Ивайло Балабанов за орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен

Министерски съвет предлага на президента да издаде указ за награждаването на поета Ивайло Балабанов с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен.

Наградата е за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор. Правителството предлага за ордена още Николай Георгиев, Ваня Грашкина-Минчева и Рашко Иванов.

Haskovo.info припомня, че в края на юли Министерският съвет прие решение за предложение до Народното събрание да предостави пожизнено държавна парична награда на Балабанов. Предложението беше внесено от министъра на културата на основание Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Ивайло Балабанов е почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали, Свиленград и на родното си село Хухла. Член е на Съюза на българските писатели, автор е на книгите „Да се загледаш в звезда“ (1979), „Окова за щурец“ (1984), „Парола „Любов“ (1988), „Религия“ (1990), „Тракийски реквием“ (1997), „Избрано“ (1998), поетичен сборник в два тома „Песни за старо вино“ (2003), „Небесен гурбетчия“ – сборник (2010), „Българска молитва“ (2011).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button