Хасково

Все по-често внуци тормозят баби и дядовци за пари

Петя Петкова48 са случаите на домашно насилие, регистрирани от фондация „Български център за джендър изследвания“ през миналата година в Хасково. От началото на 2010-та досега сигналите са 12, съобщи за Haskovo.info Петя Петкова от местния клон на фондацията.

Напоследък са зачестили случаите, в които възрастни мъже и жени сигнализират за насилие срещу тях от децата или внуците им, които често им искат пари. В местното звено постъпват сигнали от всички околни градове, като средно в Хасково се регистрират около 50 сигнала годишно и тенденцията не се променя от няколко години насам.

Проблем се явява незнанието на хората за съществуването на такива центрове за защита и донякъде народопсихологията, смятат специалистите. Всички сигнали са минали през съд и са наложени различни видове мерки срещу насилниците. Към всяка от тях има и глоба от 200 до 1000 лева, а жертвите получават защита от съответните институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван
бай иван
27.03.2010 14:35 14:35

48 случаи , бре много бе,тази кака се е скъсъла от работа,а колко ли е заплатата и,

георгиева
георгиева
06.04.2010 19:35 19:35

сега разбирам за този център…амии заплата, това е фондация, дали взимат изобщо някакви пари???

Back to top button