Млади фазанчета за ловните полета в Хасковско

Любопитно

В дните пред старта на новия сезон хасковското ловно сдружение достави голяма партида малки фазанчета за поредното разселване на пернат дивеч.

Дружинката в Узунджово с председател Милен Минков получи 150 фазана. Фермено излюпените птици бяха настанени във волиер за срок от 14 дни, след което ще бъдат пуснати сред природата.

Дружинката в село Стамболийски завърши изграждането на нов волиер с капацитет 200 птици, казаха председателят Димитър Янков и секретарят Динко Карагьозов. Времененият подслон прие първите 75 фазанчета. На пернатите обитатели се порадва и Николай Гаджев, внук на ловджията Николай Колев.

С млади фазанчета ще се обогатят и дивечовите полета на ловците в Николово, Войводово, Мандра, Стойково, Нова Надежда, където също бяха доставени планираните количества.

Снимки: Янко Найденов

Един коментар по “Млади фазанчета за ловните полета в Хасковско

  • Пусниш фазанчето. Хванеш пушката и го думнеш. И голям мъж. Да иба и болняците ви да иба.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.