Регион

Отпадна забраната за пиeне от чешмата в 10 димитровградски села

Отпада забраната за ползване на водата за питейни нужди и приготвяне на храна в 10 села в община Димитровград, съобщават от областна администрация.

Това става със заповед на директора на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова след като последните проби от зоните за водоснабдяване са в норма. Става въпрос за селата Злато поле, Долно Белево, Малко Асеново, Голямо Асеново, Странско, Здравец, Бряст, Длъгнево, Брод и Райново.

Haskovo.info припомня, че на 27 юли 28 крави умряха след като пиха вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Заради инцидента беше спряна водата на общо 48 населени места по поречието. На останалите 38 водата също е пусната, но е само за битови нужди и е забранена за пиене и готвене. Тя ще бъде разрешена след допълнителните проби от РЗИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button