Хасково

Инспекцията по труда проверява фирмата с протестиращите работници от строителството на газопровода

Започнала е проверка в гръцката фирма, срещу която има подадени жалби от работници за забавени трудови възнаграждения, съобщиха за Haskovo.info от Инспекцията по труда в Хасково.

Жалбите са подадени вчера и инспекторите веднага са посетили работодателя. Изискана е съответната документация, за да се провери какво е платено досега. Проверката още е в начален етап, допълниха от Инспекцията.

Haskovo.info припомня, че вчера около 20 от българските работници на фирмата, която изпълнява строителството на газопровода Комотини – Стара Загора на територията на Хасковска област, излязоха на спонтанен протест. Хората разказаха, че от три месеци не са получавали заплатите си. От фирмата се ангажираха още от четвъртък да започнат да се разплащат.

„Предеводаха ни по картите между 700 и 800 лв. за месец май, а ние очаквахме чисто по около 1 800 лв., защото имаме много извънреден труд. Казаха ни, че в понеделник щели да разговарят с нас и вече да се работи на 8-часов работен ден, 5 дни седмично. Няма да се върнем на работа, докато не ни изплатят всичко заработено досега. Вече сме наели и адвокат, който да ни помогне в тази ситуация“, коментира пред Haskovo.info Тони Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
избягал своевременно
избягал своевременно
07.08.2020 12:16 12:16

В България гръцката фирма ни третира като РОБИ, а представяте ли си как се отнасят с българските гастарбайтери в Гърция

Back to top button