Регион

Пожарът между Българин и Рогозиново затвори пътища – ОБНОВЕНА

Големият пожар, който избухна между харманлийските села Българин и Рогозиново, затвори пътища.

Заради задимяването затварят автомагистрала „Марица“ между Харманли и Любимец. Движението ще е по стария път. Временно е ограничено движението по път II-76 Харманли – Българин поради задимяване. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: Богомил – Овчарово – Свирково – Симеоновград – Харманли и обратно. Затворен е и пътят Харманли – Рогозиново.

Пожар

Haskovo.info припомня, че гори иглолистна гора. Пожарът е обхванал над 5 000 декара, от които 1 000 декара гора. Вятърът затруднява работата на огнеборците. Основните сили са хвърлени върху това да не се допусне стихията до населените места. За овладяване на огъня работят 12 екипа на противопожарната служба от Хасково, извикани са пожарникари и техника от Пловдив и Кърджали, съобщават от областна администрация.

От ВиК – Хасково съобщават, че заради пожара е било спряно електричеството на помпена станция „Българин“ и с нарушено водоснабдяване са селата: Българин, Шишманово, Доситеево, Рогозиново, Овчарово, Коларово, Богомил и Тянево.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button