Екоинспекцията глобява община заради непочистено сметище

Регион

От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково са съставили акт на община Маджарово.

Причината е неизпълнение на дадено предписание за почистване на нерегламентирано сметище в село Сеноклас. Съставен е акт и на транспортна фирма от Димитровград за тренспортиране на отпадъци без регистрационен документ.

През юли от Екоинспекцията са извършили 141 проверки на 133 обекта. Дадени са 40 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложена е една санкция и са издадени 4 наказателни постановления за 44 500 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 6 187 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 31 сигнала, 17 от които за бедстващи защитени видове птици и животни – 10 щъркела, 3 сови, 1 керкенез, 1 кукумявка и 2 прилепа. Нуждаещите се от грижи са изпратени за лечение или доотглеждане в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. През месеца са почистени две нерегламентирани сметища на територията на област Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.