Регион

Бедствено положение в 4 общини в Хасковска област заради пожарите

Бедствено положение е обявено в 4 общини на Хасковска област заради големите пожари в региона, съобщи пред Haskovo.info областният управител д-р Стефка Здравкова.

Става въпрос за Харманли, Хасково, Димитровград и Тополовград. Началото на бедственото положение е от 17 часа на 7 август и е до полунощ на 9 август.

Най-големият пожар е край Харманли. Той пламна между селата Българин и Рогозиново и превзе над 5 000 декара площ. В късния следобед огънят успя да прехвърли река Марица и магистрала Марица и стигна до Индустриалната зона но Харманли.

Към 20 часа беше възстановено движението по автомагистрала „Марица“ и пътищата към Рогозиново и Българин.

На повечето места пожарите са овладени с падането на нощта. Активен остава пожарът между хасковските села Динево и Малево.

Пожар

Пожарът в района на военния полигон Корен, който върви източно от село Динево и продължава по билото в посока Малево и Криво поле, вече обхвана площ от 1 000 декара. Това са предимно широколистна гора, храсти и суха растителност, съобщават от общината.

Кметът на общината Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев са на мястото на пожара. Там продължават усилията за овладяване на пламъците. На терен работят 8 противопожарни екипа с 30 огнеборци, допълнителни сили има от общинско горско стопанство Хасково, от общинско предприятие Екопрогрес и доброволци от село Динево. Община Хасково осигури водоноски и техника за подпомагане на огнеборците, горските и доброволците. Няма пряка опасност за населението в близките села.

Причината за избухването на пожара все още се изяснява. През цялата нощ ще се работи за локализиране на пожара. Очаква се в събота сутринта в гасенето да се включат военни от формированието в Хасково.

Пожарът между Българин и Рогозиново затвори пътища – ОБНОВЕНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button