Регион

Откриват новия ловен сезон в Хасковско

Ръководството на Сдружението на ловците в Хасково поздравява всички членове с откриването днес на ловния сезон и апелира за разумно ползване на дивеча и спазване на отстрелните норми. Това заяви председателят на управителния съвет на сдружението Желязко Живаков. Радостно е, че нямаме случаи на африканска чума по свинете, допълни той.

Съгласно правилника разрешен е ловът до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловец, както и до 10 броя от видовете гривяк, гургулица, горски бекас и обикновена бекасина. В заповедта на Изпълнителна агенция по горите се напомнят основните правила за безопасно боравене с оръжие, както и фактът, че в момента е най-интензивният пожароопасен сезон. Ловните излети трябва да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Преди старта на сезона хасковските ловци изградиха нови чакала, хранилки, волиери за доотглеждане на млади дивечови птици. Както Haskovo.info писа, ловни дружинки в региона през последните дни получиха малки фазани за разселване в природата.

Ловци

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button