Хасково

Инспекцията по труда: До 25 градуса трябва да е в работните помещения през лятото

При работа на закрито през лятото температурата трябва да е между 18 и 25 градуса, напомнят от Инспекцията по труда в Хасково.

Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, но има определени и изключения. Според тях при много високи температури навън, в помещенията може да е от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, но не повече от 33 градуса. До момента в хасковската Инспекция няма сигнали за работа в много топли помещения. Работодателите трябва да следят предупрежденията на Националния институт по метеорология и хидрология и при горещо време да взимат мерки при работата на открито.

При изпълнение на дейности, свързани със среден до висок риск от излагане на инфекция от коронавирус, Свретовната здравна организация препоръчва повишена степен на вентилация чрез естествено проветряване или изкуствена вентилация, за предпочитане без повторна циркулация на въздуха. В случай на рециркулация на въздуха филтрите трябва да се почистват редовно.

През юни от Инспекцията са извършили 146 проверки в Хасковска област, като 20 са по сигнали на граждани. Констатирани са 422 нарушения, съставени са 16 акта. Влезли са в сила 11 наказателни постановления за общо 12 400 лв. Издадени са 31 разрешения за приемане на работа на непълнолетни, като година по-рано те са били 22.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
08.08.2020 13:40 13:40

Голясмях! Заповядайте в Дирекция Социално подпомагане! Предлага се безплатна сауна!

Деяна Илиева
Деяна Илиева
10.08.2020 11:17 11:17

Добре де, защо слагате това заглавие, че трябва температурата да е до 25 градуса, като много добре знаете, че някои хора стигат само до заглавието. На практика дори за горещините въобще не е вярно,

После, обаче, изведнъж се оказва, че през лятото не е 25, ами 28 градуса, ама в някои дни (всъщност това са дните с температура над 25 градуса навън в 14 часа) , може да е 31.

Ето табличката, разгледайте я: https://otgovori.info/normi-za-temperatura-leka-rabota/

Back to top button