Хасково

Нефункциониращ сървър стопира работата на ИАРА- Хасково

д-р Милчо МилчевЧетири дни вече повреден сървър в системата в София затруднява работата на изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково. 

Подобен софтуерен проблем имаше преди известно време, когато служителите на агенцията отново не можеха да работят ефективно. „Сривът в системата е от петък и прави невъзможно издаването на риболовни билети. „Имаме обещание днес или утре тя да заработи“, съобщи днес началникът на агенцията д-р Милчо Милчев.От началото на месеца са издадени 895 риболовни билета.

Съставените актове за незаконен риболов през март са едва 6. „Причината за това са лошите метеорологични условия през последните седмици, довели до по- малко проверки“, обясни началникът на ИАРА. 107 са иззетите мрежи за месеца с обща дължина 5385 метра.

Все още не е уточнена датата за забрана на риболова заради размножителния период на рибите. „Вероятно това ще бъде след средата на април и ще продължи до края на май“, разясни Милчо Милчев. Забраната ще важи и за арендатори на водоеми, които ги използват за стопански риболов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button