Близо 100 000 декара обхвана пожарът, удължиха бедственото положение

Регион

Близо 100 000 декара вече е обхванал пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград.

Стихията е на широк фронт между селата Присадец, Варник и Маточина. Поради силните пориви на вятъра обстановката остава сложна, но няма опасност за жителите в селата, съобщават от областна администрация.

Пожар

С огъня се борят 20 пожарни от Хасково, Пловдив, София, Пазарджик, Кърджали, Бургас и Велико Търново. В помощ на пожарникарите са се включили военни, екипи на горското сропанство, доброволци. На място е разположена и тежка техника.

Пожар

Haskovo.info припомня, че заради пожарите бедствено положение е в сила в общините Хасково, Харманли, Димитровград, Тополовград и Свиленград.

Пожар

Привечер бяха овладени фронтовете към тополовградските села Радовец, Филипово и Присадец. Активен е все още пожарът към свиленградските Варник и Маточина, където пламъците обхванаха борова гора, която е близо до последното село. Всички сили бяха насочени натам. Част от хората в селата бяха изведени доброволно в съседните населени места.

Междувременно областният управител Стефка Здравкова удължи срока на бедственото положение в петте общини до полунощ на 11 август.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.