Любопитно

Хасковските галерии с тематични експозиции през август

През август хасковските галеристи подредиха изложби и малки базари за ценителите на изобразителното изкуство, съобщават от общината.

Галерия „Атанас Шаренков“ представя изложба с избрани творби от богатия си фонд. Целта на проявата е да се даде по-голям достъп на широката публика до интересни художествени произведения на автори, чиито творби са част от историята на изобразителното изкуство в България. Експозицията обхваща цяло поколение български класици, видни имена като: Атанас Шаренков, Христо Форев, Петър Михайлов, Иван Тричков, Борис Денев, Лиляна Дичева, Янаки Кавръков и др. Изложбата включва живописни платна, пейзажи и портрети маслена техника на цяло поколение художници от средата на 20 век до наши дни.

Галерия „Форум“ остава вярна на своята практика и през август организира малки базари за произведения на изкуството. В експозицията са представени творби на авторите Димитър Каратонев, Илона Захариева, Пламен Бонев, Татяна Форева, Владимир Чукич. Изложбата-базар включва миниатюри с тематична насоченост с летен привкус.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button