Регион

Откриха хиляди контрабандни панталони и парфюми на границата

3 000 панталона от плат „деним“ и близо 1 000 парфюма с лого на известни марки са задържали при две проверки митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

В товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция са открити 98 колета повече от декларираните, а в тях – недекларирани 3 000 панталона.

При друг случай на входящо трасе пристигнал автобус с 35 пътници за Румъния. Един от пътниците, румънски гражданин, декларирал пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води, за които се установява, че са с лого на известни марки. Ароматите са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

Митничарите открили в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса, зад чанти с личен багаж, кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки. Установено, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button