Хасково

19-годишна хасковлийка става ловец, кандидатите са общо 218

Милко Андонов

Милко Андонов

218 кандидати от област Хасково ще бъдат включени в предстоящите курсове за ловци. Сред тях има и 19-годишно момиче, съобщи за Haskovo.info специалистът от сдружение „Ловно- рибарско дружество“ Милко Андонов.

По думите му  сдружението покрива над 114 хиляди хектара в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. 1463 са членовете му в момента, осем от които са жени. Всички те са разпределени в 35 ловни дружинки

„Изискванията за ловец са доста сериозни. Нужни са стабилна подготовка, която ние осигуряваме“, разказа Андонов. „За целта кандидатът трябва да е задължително над 18 години, да не е осъждан. Така след като преминат обучителните курсове, включващи теоретични занимания и практика идва ред на изпитите. След успешното им полагане всеки кандидат получава удостоверение за придобито право на лов, членска карта от сдружението и място в дружинка„, уточни още Андонов.

Погрешно е обаче да се смята, че ловците само избиват животни. Освен с лов членовете на сдружението изграждат хранилки и дори засаждат дивечови ниви.

Милко Андонов уточни още, че ловният сезон стартира чак през август и продължава до февруари, като в определен период е разрешен ловът на различен дивеч и птици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button